Bonensalade met feta

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik chilibonen netto 400 g, AH,
  • 1 blik maïskorrels netto 300 g, AH,
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepel chilisaus flesje, Calvé,
  • 2 eetlepel olie
  • 3 eetlepel citroensap
  • 1 mespunt knoflookpoeder potje, AH,
  • zout
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 1 zakje verse koriander 15 gram,
  • ½ krop sla
  • 100 g feta

Instructies

VOORBEREIDEN: (kan dezelfde ochtend):

  • Bonen en maïskorrels in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • In kom chilisaus, olie, citroensap en knoflookpoeder tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bosuitje in dunne ringetjes snijden.
  • Bonen, maïskorrels, paprika, bosui en sausje door elkaar scheppen.
  • Boven kommetje koriander fijnknippen.
  • Sla wassen en bladeren uitslaan.
  • Feta in blokjes snijden.

BEREIDEN:

  • Sla langs rand van platte schaal verdelen.
  • Koriander door bonensalade scheppen.
  • Bonensalade in midden van schaal scheppen.
  • Feta over bonensalade verdelen.
  • Serveren met tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch