Bonensalade met kaas
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram snijbonen
- zout
- 1 rode ui
- 1 blik kidneybonen naturel 400 gr, Jonker Fris
- 4 eetlepel(s) pijnboompitten
- 1 zakje Saladmix Italiaanse dressing Knorr
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram fetablokjes uit olie
Instructies
- Haal de boontjes af, halveer de sperziebonen en snijd de snijbonen in schuine stukjes.
- Kook de sperziebonen en de snijbonen in ± 7 minuten in weinig water met zout beetgaar.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop een dressing van het zakje mix, 3 eetlepels water en de olie.
- Schep de gekookte boontjes, de kidneybonen, de ui en de feta door elkaar, schenk de dressing erover en garneer met de pijnboompitten.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met boerenbruinbrood en kruidenboter.