Bonensalade met kaas

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram snijbonen
  • zout
  • 1 rode ui
  • 1 blik kidneybonen naturel 400 gr, Jonker Fris
  • 4 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 1 zakje Saladmix Italiaanse dressing Knorr
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram fetablokjes uit olie

Instructies

  • Haal de boontjes af, halveer de sperziebonen en snijd de snijbonen in schuine stukjes.
  • Kook de sperziebonen en de snijbonen in ± 7 minuten in weinig water met zout beetgaar.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Klop een dressing van het zakje mix, 3 eetlepels water en de olie.
  • Schep de gekookte boontjes, de kidneybonen, de ui en de feta door elkaar, schenk de dressing erover en garneer met de pijnboompitten.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met boerenbruinbrood en kruidenboter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Salade