Bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bonensoep

Bonensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 1/2 liter bouillon
  • 3 grote aardappel
  • 250 gr gedroogde witte of bruine bonen
  • 3 ui
  • 2 prei
  • 50 gr vetstof
  • 1 selderij
  • peper zout
  • 1 takje bonenkruid vers of 1 mespunt gedroogd
  • 2 sneden doorregen spek

Bereidingswijze

  • Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week.
  • Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken.
  • Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui.
  • Laat de geweekte bonen koken met het weekwater. 
  • Voeg eventueel nog water bij.
  • Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar.
  • Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken.
  • Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze.
  • Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep.