Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Biscuit
- 30 gram gesmolten boter
- 4 eieren
- 120 gram suiker
- 120 gram bloem
Banketbakkersroom
- ½ vanillestokje
- 300 ml melk
- 90 gram suiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
Mokkacrème
- 40 ml expresso
- 20 gram suiker
- 100 gram chocolade puur
- 300 gram boter
- 70 gram poedersuiker
- 300 gram gr banketbakkersroom
Garneren bijvoorbeeld
- marsepijnen dennenappels
- decorchocolaatjes
- pecannoten
- amarenekersen
Instructies
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Smelt de boter.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor.
- Spatel de boter erdoor.
- Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het biscuit in de oven in 6-10 minuten goudbruin en gaar en laat het afkoelen.
- Leg ruim plasticfolie op het aanrecht en leg de plak biscuit, met het bakpapier naar boven, op de folie.
- Verwijder het bakpapier.
- Snijd een baan van circa 8 cm van de breedte van het biscuit en houd apart.
Banketbakkersroom
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en 60 g suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
- Roer goed door en verwijder het vanillestokje.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen.
- Schenk de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen.
Mokkacrème
- Kook voor de mokka-extract de espresso met de suiker in tot een siroop.
- Smelt de chocolade.
- Draai de boter met de poedersuiker luchtig.
- Voeg banketbakkersroom, mokka-extract en chocolade toe en roer tot de crème egaal van kleur is.
Mokkaboomstam
- Bestrijk het biscuit met een laag mokkacrème en schep de overgebleven crème in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Bestrooi met amarenakersen en pecannoten.
- Maak met behulp van de folie een strakke rol van het biscuit, draai de uiteindes is tegengestelde richting aan en knoop ze dicht.
- Herhaal dit met de achtergehouden baan biscuit en laat de rollen opstijven in de koelkast.
- Snijd de kleine rolletjes diagonaal doormidden en prik ze met behulp van cocktailprikkers vast op de bovenkant van de boomstam.
- Decoreer de boomstam met de overgebleven mokkacrème garneer naar eigen inzicht.