Boontjessalade met gegrilde paprika’s
snel te maken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 zak sperziebonen gebroken 250 g
- 1 stokbrood knoflook 175 g
- 1 pot geroosterde paprika’s 460 g
- 1 zakje bosuitjes
- ½ eetlepel olie
- ½ eetlepel azijn
- 1 blik tonijn op water 185 g
- ½ pot zwarte olijven in plakjes à 240 g
Instructies
- Sperziebonen in 16 minuten beetgaar koken en afspoelen met koud water.
- Eieren in 10 minuten hard koken.
- Stokbrood volgens aanwijzingen op verpakking afbakken.
- Paprika’s in lange repen snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
- Van 3 eetlepels sap van paprika’s, olie, azijn, zout en peper dressing roeren.
- Dressing, paprika, sperziebonen en bosui mengen en over vier borden verdelen.
- Tonijn en olijfplakjes afgieten en over salade verdelen.
- Eieren pellen en in zessen snijden.
- Salade met eieren garneren.
- Stokbrood snijden en bij salade serveren.