Borani badjeman

aubergine-yoghurtsalade
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote ovale aubergines 350 gr per stuk
  • zout
  • 1 ½ deciliter olijfolie
  • ½ liter yoghurt in een kaasdoek uitgelekte
  • 2 uitgeknepen teentjes knoflook of naar smaak meer
  • zout
  • peper
  • gehakte walnoot om te garneren

Instructies

  • Snijd de aubergines in de lengte in tweeën, snijd er dan schijfjes van 5 mm dik van, besprenkel die royaal met zout en laat ze in een vergiet 30 minuten uitlekken.
  • Spoel ze grondig af met koud water en droog ze in een theedoek.
  • Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de aubergines aan iedere kant
  • goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Vermeng de yoghurt met wat zout en de knoflook en klop alles wat op.
  • Leg een laag afgekoelde aubergines op een schaal (laat de schijfjes een beetje overlappen), kruid met peper en spreid er wat yoghurt over uit.
  • Herhaal dit proces en eindig met een laag yoghurt.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast om volledig koud te worden.
  • Dien op met gehakte walnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Iran