Borani esfanai

spinazie-notensalade
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram verse jonge spinazie
  • 1 kleine ui
  • 2 theelepel olijfolie
  • 2 koppen yoghurt
  • 2 theelepel munt of 1/2 theelepel gedroogde
  • ¼ theelepel zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kop walnoot

Instructies

  • (De blaadjes voor deze schotel moeten uiterst vers zijn).
  • Was de blaadjes en hak ze fijn.
  • Doe de spinazie met de ui in een sauspan.
  • Verwarm de groente boven een laag vuur tot alle aanhangende water is verdampt.
  • Voeg de olie toe en schep de massa 2 minuten voorzichtig om.
  • Doe het daarna in een schaal en voeg de yoghurt, munt, zout peper en knoflook toe.
  • Laat het 2 uur afkoelen.
  • Voeg, als u verse munt gebruikt, deze na het afkoelen toe.
  • Strooi er dan de walnoten over en serveer het koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch