Bosduivensoep met wintergroenten

      Reacties uitgeschakeld voor Bosduivensoep met wintergroenten

Bosduivensoep met wintergroenten

Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte, Soep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 bosduif
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 1 grote ui
  • 8 spruitjes
  • 1/2 selderijknol
  • 1 blad savooiekool
  • 2 eetlepels arachideolie of maïsolie
  • 500 gr platte runderbeenderen
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken.
  • Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen.
  • Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee.
  • Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout.
  • Bevochtig met 2 liter water en laat ± 3 uur zachtjes sudderen.
  • Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes.
  • Was de spruitjes en snijd ze in vieren.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes.
  • Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten.
  • Smelt 40 gr boter en stoof de groenten.
  • Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep.