Bospeenbundeltjes met rauwe ham

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos(jes) bospeen
  • zout
  • ½ zakje verse peterselie á 30 g,
  • 8 plakjes iets dikker gesneden rauwe ham ca. 160 g,
  • 25 g boter of margarine

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Wortels wassen, schoonmaken en in lucifer dunne reepjes snijden.
  • Reepjes halveren. In pan met ruim water en zout wortelreepjes in ca. 4 minuten beetgaar koken.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • In vergiet wortelreepjes afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Plakjes ham halveren.
  • Op plank leggen en bestrooien met peterselie.
  • Wortelreepjes in 16 gelijke porties verdelen.
  • Elke portie op hamplakje leggen en ham om wortel rollen.

BEREIDEN:

  • In koekenpan boter verhitten.
  • Wortelbundeltjes in ca. 5 minuten rondom knapperig bruin bakken.
  • Serveren met krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees