Bospeenbundeltjes met rauwe ham
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 bos(jes) bospeen
- zout
- ½ zakje verse peterselie á 30 g,
- 8 plakjes iets dikker gesneden rauwe ham ca. 160 g,
- 25 g boter of margarine
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Wortels wassen, schoonmaken en in lucifer dunne reepjes snijden.
- Reepjes halveren. In pan met ruim water en zout wortelreepjes in ca. 4 minuten beetgaar koken.
- Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
- In vergiet wortelreepjes afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Plakjes ham halveren.
- Op plank leggen en bestrooien met peterselie.
- Wortelreepjes in 16 gelijke porties verdelen.
- Elke portie op hamplakje leggen en ham om wortel rollen.
BEREIDEN:
- In koekenpan boter verhitten.
- Wortelbundeltjes in ca. 5 minuten rondom knapperig bruin bakken.
- Serveren met krielaardappeltjes.