Bossche Bollen

Brabantse Roomsoezen

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g boter in blokjes
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 375 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ zakje slagroomversteviger Klopfix, Dr. Oetker
  • 200 g pure chocolade in blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Breng in een pan met een dikke bodem 150 ml water samen met de boter aan de kook.
  • Laat de boter smelten.
  • Voeg, zodra de boter gesmolten is, in één keer de bloem toe.
  • Roer met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
  • Roer de eieren één voor één door het deeg.
  • Blijf roeren tot het deeg stevig is en glanst.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak met behulp van een natte lepel 8 bergjes deeg met 5 cm tussenruimte op het bakpapier.
  • Bak de soezen in 25-30 minuten luchtig en gaar (open de oven tussendoor niet om inzakken te voorkomen).
  • Laat de soezen afkoelen.
  • Klop in een kom 300 ml slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak.
  • Prik de soezen aan de zijkant met het spuitmondje in en vul ze met slagroom.
  • Verwarm in een pannetje de resterende slagroom met chocolade tot de chocolade is gesmolten.
  • Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur.
  • Laat het glazuur hard worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d’Asti past goed bij deze heerlijke Brabantse roomsoezen. Hun zoetheid contrasteert mooi met de rijke en romige smaak van het gebak.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 7 g | Vet: 35 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Brabant / Nederland