Bosvruchtentaart 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 pak kwarktaart naturel met bodem Dr. Oetker
  • ½ l slagroom
  • 450 g magere kwark
  • 400 g Ardo Bosvruchten diepvries
  • 2 blaadje(s) witte gelatine
  • 1 dl bosvruchtenlimonade

Instructies

  • Smelt de boter en roer er de mix voor kruimelbodem door.
  • Verdeel dit over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (ø 24 cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop de taartmix met 4 dl koud water met een mixer 2½ minuut op de hoogste stand.
  • Voeg de kwark toe en mix alles ½ minuut op de middelste stand.
  • Spatel de slagroom erdoor en verdeel het mengsel over de kruimelbodem.
  • Zet de taart 30 minuten in de koelkast.
  • Laat de bosvruchten in een zeef ontdooien en vang het uitlekkend sap op.
  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Breng het sap met de limonade aan de kook en roer er van het vuur af de gelatine en de vruchten door.
  • Verdeel het mengsel over de taart en laat de taart in ± 2½ uur helemaal opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Taart