Bosvruchtentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gr boter
  • 110 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 200 gr bloem
  • 75 gr pure chocolade

Voor de vulling:

  • 1 pakje banketbakkersroom
  • 1 eetlepel fraise de bois aardbeienlikeur
  • 4 bakje bosvruchten bramen, frambozen, bosbessen en aardbeien

Instructies

  • Roer met een keukenmachine de boter, de suiker, het ei, de bloem en het zout door elkaar en laat het deeg in de koelkast een half uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een vlaaivorm van 28 cm in.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem in de oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal de bodem uit de vorm en laat hem afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem hiermee.
  • Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er 1 eetlepel fraise de bois door.
  • Maak het fruit schoon en laat het uitlekken.
  • Zet de bodem op een vlakke ondergrond, smeer de banketbakkersroom over de taart en strijk het glad.
  • Leg nu de vruchten in een mooi patroon op de taart.
  • U kunt banketbakkersroom ook zelf maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart