Bouillon de gibier

wildbouillon
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g wildafval
  • 1 takje selderijgroen
  • 1 blaadje(s) foelie
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 5 jeneverbessen
  • 50 g lichtgerookt spek in blokjes
  • 250 g kalfsbotten
  • 1 wortel
  • 1 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 50 g boter
  • 1 ui

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snij in stukken.
  • Was de wildafval en spoel de botten onder koud stromend water af.
  • Braad het afval, botten, spek en groenten in de hete boter mooi bruin.
  • Doe de ingredienten met 1½ l water in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg de kruiden toe en laat 3 uur trekken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat bouillonblokken toe.
  • Laat nogmaals 2 uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een neteldoekse lap en klaar hem.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten / Wild