Bouillon met Chinese paddenstoelen en doperwten.

Porties: 4
Voorbereidingstijd 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 Chinese paddenstoelen naar keuze / 30 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
  • 100 gram magere ham in dunne reepjes
  • liter runderbouillon krachtige / of wildbouillon
  • 1 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 200 gram ongekookte diepvries doperwten
  • zout
  • 1 theelepel worcestershiresauce
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Snijd de uitgelekte paddenstoelen in dunne reepjes en doe de onderste harde stukjes van de stelen weg.
  • Doe alle ingrediënten in een hoge, diepe kom of schaal en zet die in de magnetron.
  • Controleer na 5 minuten op de hoogste stand of de doperwten en de paddenstoelen gaar genoeg zijn.
  • Is dat het geval, schakel de magnetron dan uit en laat de kom, afgedekt, 3 minuten staan.
  • Vindt u de paddenstoelen en de doperwten dan nog te hard, kook ze dan nog 1-2 minuten op de middelste stand.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Soep / Voorgerechten