Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de mousse
- 250 gram bramen of diepvries bramen
- 20 gram honing
- 50 gram Griekse yoghurt 0%
- 3 blaadje(s) gelatine
Voor 4 koekjes
- 25 gram amandelmeel
- 1 eiwit
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
Advies
- Maak de mousse een dag van tevoren, want hij moet opstijven in de diepvries!
Bereiding mousse
- Was de (verse) bramen en pureer deze, bijvoorbeeld met een staafmixer.
- Als je geen pitjes in de bavarois wilt kun je de puree eventueel nog even zeven).
- Doe de gepureerde bramen in een pannetje op het vuur en laat ze in ongeveer 2 minuten een beetje inkoken.
- Laat de puree afkoelen en roer er de yoghurt door.
- Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een beetje koud water.
- Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje tot ze gaan smelten.
- Niet laten koken!
- Roer de gelatine door het bramen-yoghurtmengsel en verdeel het over vier natgemaakte koekvormpjes.
- Zet de vormpjes in de diepvries.
- Haal de vormpjes de volgende dag uit de diepvries.
- Om de bavarois mooi uit de vormpjes te krijgen maak je ze warm door ze in een laagje heet water te zetten (het water mag de vulling niet raken).
- Plaats ze omgekeerd op een plankje en schud ze stuk voor stuk heen en weer tot de bavarois eruit komt. Laat ze in de koelkast verder ontdooien.
Bereiding koekjes
- Verhit de oven tot 180 °C.
- Splits het ei zodat je het eiwit van het eigeel kunt scheiden.
- Dit kan je simpel doen door de schaal van het ei voorzichtig te breken zodat je 2 helften hebt. Je laat het eiwit in een van de bakjes lopen.
- Houd de 2 eierhelften boven een bakje en giet voorzichtig de dooier (het eigeel) van de ene helft naar de andere.
- Herhaal dit net zolang totdat al het eiwit in het bakje is gelopen.
- De schalen met opgevangen eigeel gooi je weg of maak je gebakken eitje van.
- Meng het amandelmeel, het eiwit en het zakje vanillesuiker tot een soepel deeg.
- Vorm 4 platte koekjes van het deeg die even groot of iets groter zijn dan de bavarois.
- Laat de koekjes een half uur op een bakplaat met bakpapier drogen.
- Bak de koekjes vervolgens in ongeveer 15 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen.
- Plaats op elk koekje een bavarois.