Brandnetel zuringsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram brandnetels (topjes of jonge planten)
  • 50 gram zuring
  • 2 ui
  • 150 gram aardappels
  • 1 takje lavas
  • 1 liter water

Instructies

  • Snijd de aardappels in kleine blokjes en fruit deze met de fijngesneden uien in een beetje olie.
  • Voeg het water toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de brandnetels, de zuringblaadjes en de lavas in stukjes.
  • Laat de soep een beetje afkoelen en maak de groenten met een deel van het kookvocht in een blender of keukenmachine fijn.
  • Voeg dit aan de soep toe en laat het even meekoken.
  • Voeg naar smaak zout, bouillonkorrels of tamari en eventueel een snufje nootmuskaat toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep