Brandnetelsoep met maïsvlokken

      Reacties uitgeschakeld voor Brandnetelsoep met maïsvlokken

Brandnetelsoep met maïsvlokken

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 100 gr brandnetels
  • 50 gr maïs
  • 1 fijngehakte ui
  • 3/4 liter water
  • 1 plantaardig bouillonblokje
  • 1 theelepel zout
  • snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Fruit de ui in een beetje olie, voeg de maïsvlokken en het water toe, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Dompel de brandnetels kort in heet water, zodat de prik er afgaat en snijd ze dan zo fijn mogelijk.
  • Voeg ze aan de bijna gare maïsvlokken toe en laat ze enkele minuten meekoken.
  • Voeg dan het bouillonblokje, het zout en de nootmuskaat toe.
  • Haal de soep door een roerzeef of gebruik een mengbeker op de soep te pureren.