Kippensoep

Romige Brandnetelsoep met een Hartige Twist

Geniet van deze romige brandnetelsoep met een heerlijke, hartige twist als een verrukkelijk voorgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 bosje bosui in ringetjes gesneden
  • Klontje roomboter
  • 1 eetlepel havervlokken
  • 1 flinke teen knoflook fijngehakt
  • Snufje geraspte nootmuskaat
  • 350 g brandnetelblaadjes gerist, geen stelen
  • 250 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • Geraspte oude kaas optioneel

Instructies

  • Was de bosui en snijd alles, inclusief het groen, in ringetjes.
  • Smoor de bosui in een klontje boter.
  • Voeg iets later 2/3 van de gehakte brandnetelblaadjes en de knoflook toe.
  • Laat nog even smoren en voeg dan de kippenbouillon en havervlokken toe.
  • Laat de soep zachtjes 5 minuten koken en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  • Doe vlak voor het serveren een flinke scheut room in elk bord of kom.
  • Schenk hier de hete soep overheen en garneer met verse gehakte brandnetels.
  • Voeg eventueel wat geraspte oude kaas toe voor een extra hartige smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige brandnetelsoep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij