Romige Brandnetelsoep met een Hartige Twist
Geniet van deze romige brandnetelsoep met een heerlijke, hartige twist als een verrukkelijk voorgerecht!
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon
- 1 bosje bosui in ringetjes gesneden
- Klontje roomboter
- 1 eetlepel havervlokken
- 1 flinke teen knoflook fijngehakt
- Snufje geraspte nootmuskaat
- 350 g brandnetelblaadjes gerist, geen stelen
- 250 ml slagroom
- Peper en zout naar smaak
- Geraspte oude kaas optioneel
Instructies
- Was de bosui en snijd alles, inclusief het groen, in ringetjes.
- Smoor de bosui in een klontje boter.
- Voeg iets later 2/3 van de gehakte brandnetelblaadjes en de knoflook toe.
- Laat nog even smoren en voeg dan de kippenbouillon en havervlokken toe.
- Laat de soep zachtjes 5 minuten koken en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
- Doe vlak voor het serveren een flinke scheut room in elk bord of kom.
- Schenk hier de hete soep overheen en garneer met verse gehakte brandnetels.
- Voeg eventueel wat geraspte oude kaas toe voor een extra hartige smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige brandnetelsoep.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g