Brandnetelsoep met room

      Geen reacties op Brandnetelsoep met room
Kippensoep

Brandnetelsoep met room

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 2 l kippenbouillon
  • 1 bosje bosui
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel havervlokken
  • flinke teen knoflook
  • snufje geraspte nootmuskaat
  • 350 g geriste brandnetels (geen stelen, wel blaadjes)
  • 0,25 l slagroom
  • peper/zout naar smaak
  • geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  • Was de bosui en snij alles in ringetjes (ook het groen!) Smoor de bosui met een klontje boter.
  • Doe iets later 2/3e van de gehakte en geriste brandnetels en de knoflook erbij. Laat nog even smoren en doe dan de bouillon en de havervlokken erbij.
  • De soep zachtjes 5 minuten laten koken en op smaak brengen met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  • Doe voor het serveren een flinke scheut room in het bord of de kom en wat vers gehakte brandnetels, hier overheen de hete soep schenken en direct serveren. Eventueel kun je wat geraspte extra oude kaas over de soep strooien als finishing touch.