briochevlecht

Briochevlecht en kleine broodjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 625 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 100 gram zachte echte boter roomboter
  • 1 ei
  • 25 gram verse gist of 12 gr droge gist
  • 30 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 1 eigeel
  • 1 el melk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine of met de hand. Kneed tot een deeg en voeg het zout toe. Kneed nu verder totdat je een mooi soepel deeg hebt gekregen. Laat het deeg ca 1 uur rijzen.
  • Na de eerste rijs sla je de lucht uit het deeg en kneed licht door. Ik heb 6 bolletjes van 80 genomen om er bolletjes van te maken zodat ik kleine brioche broodjes kreeg. De rest van het deeg heb ik gewogen en door 3 gedeeld. Van de drie overgebleven deegbollen heb ik lange rollen gedraaid en deze gevlecht. Neem een eidooier en meng er 1 el melk onder, roer door en bestrijk met het eigeel de vlecht en de broodjes. Laat de vlecht en de broodjes nog een half uurtje narijzen en bak dan eerst de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 10 minuutjes. Laat ze na het bakken afkoelen.
  • Bak de vlecht af op dezelfde temperatuur in ca 20 à 25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood