Broccoli fluweelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram broccoli
  • 2 grote kleingesneden ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ½ liter warme kippenbouillon
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 ½ dl room
  • 2 ei
  • zout

Instructies

  • Maak de broccolistronken schoon, snijd ze 5 cm korter en verwijder de blaadjes.
  • Snijd uit de roosjes ± 200 gr kleine bloempjes, kook die beetgaar en verfris ze in koud water.
  • Snijd de rest van de broccoli klein.
  • Stoof de uien zacht in een flinke klont boter .
  • Voeg de stukken broccoli toe en stoof die mee.
  • Strooi er wat bloem over en roer goed.
  • Schenk er de warme kippenbouillon bij en breng de soep aan de kook.
  • Aromatiseer met het kruidenbuiltje en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli volledig gaar is.
  • Verwijder het kruidenbuiltje en roer de soep door.
  • Giet haar door een soepzeef en kruid af.
  • Meng de room en de eierdooiers tot een liaison.
  • Warm de gekookte broccolibloempjes even op, kruid met zout en laat ze uitlekken.
  • Lepel wat soep in de borden en houd de rest warm in een soepterrine.
  • Haal de liaison met een vork door de soep, tot roomslierten ontstaan.
  • Strooi 1 eetlepel broccolibloempjes in de borden en leg de rest in de soepterrine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep