Broccoli fluweelsoep
Ingrediënten
- 800 gram broccoli
- 2 grote kleingesneden ui
- 1 eetlepel bloem
- 1 ½ liter warme kippenbouillon
- 1 kruidenbuiltje
- 1 ½ dl room
- 2 ei
- zout
Instructies
- Maak de broccolistronken schoon, snijd ze 5 cm korter en verwijder de blaadjes.
- Snijd uit de roosjes ± 200 gr kleine bloempjes, kook die beetgaar en verfris ze in koud water.
- Snijd de rest van de broccoli klein.
- Stoof de uien zacht in een flinke klont boter .
- Voeg de stukken broccoli toe en stoof die mee.
- Strooi er wat bloem over en roer goed.
- Schenk er de warme kippenbouillon bij en breng de soep aan de kook.
- Aromatiseer met het kruidenbuiltje en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli volledig gaar is.
- Verwijder het kruidenbuiltje en roer de soep door.
- Giet haar door een soepzeef en kruid af.
- Meng de room en de eierdooiers tot een liaison.
- Warm de gekookte broccolibloempjes even op, kruid met zout en laat ze uitlekken.
- Lepel wat soep in de borden en houd de rest warm in een soepterrine.
- Haal de liaison met een vork door de soep, tot roomslierten ontstaan.
- Strooi 1 eetlepel broccolibloempjes in de borden en leg de rest in de soepterrine.