Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

Broccoli-rijst met zalm, roomkaas en courgette

Voor mensen die Weight Watchers doen, het recept is voor 6 personen en 5 punten per persoon. Voor grote eters zou dit voor 4 personen zijn, dan is het 8 punten per persoon.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 150 gram rijst gekookt volgens aanwijzingen verpakking en afgekoeld
  • 400 gram zalm klein gesneden
  • 200 gram velderwtjes diepvries, ontdooit
  • 1 courgette in blokjes, besprenkeld met wat limoensap uit een flesje
  • limoensap om de courgetteblokjes mee te besprenkelen
  • 1 bos(jes) bos- of lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 verse rode peper klein gesneden
  • 3 tenen knoflook geplet en klein gesneden
  • 125 gram roomkaas
  • 100 gram Diverse kaassoorten
  • peper
  • 15 ml Becel light
  • zout

Instructies

  • Tref de voorbereidingen (rijst voorkoken en alles wassen en snijden, zie bij ingrediënten, daar staat alles bij).
  • Verhit de Becel in een wok, doe de knoflook en de peper er in en bak even heel kort aan (de knoflook mag absoluut niet verbranden!).
  • Voeg de courgette blokjes toe en roerbak even kort mee. Doe de zilvervliesrijst, de broccoli rijst en de roomkaas er bij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg de zalm, de velderwtjes en de Apetina light kaasblokjes toe en roer door elkaar.
  • Proef even en maak eventueel af met peper en/of zout uit de molen. (zelf heb ik alleen nog wat zwarte peper toegevoegd maar geen zout meer)
  • Verdeel er wat van de bos- of lente-ui over heen.
  • Eet smakelijk!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis