Broccoliroomsoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoliroomsoep 2

Broccoliroomsoep 2

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr broccoli
  • 8 dl runderbouillon van tablet
  • 2 ei
  • 35 gr boter
  • 35 bloem
  • een scheutje slagroom
  • peper zout

Bereidingswijze

  • Maak de broccoli schoon en houd de roosjes en de stronk apart.
  • Snijd de stronk in blokjes en kook ze 5 minuten.
  • Pureer de groente in een zeef of met een staafmixer.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
  • Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
  • Voeg deel voor deel de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer de broccolipuree en de room erdoor en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 borden of soepkommen en bestrooi met het fijngehakte ei.
  • Serveer er soepstengels bij.