Broccolisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccolisoep

 

Broccolisoep

1 flinke stronk broccoli 1/2 bakje champignons 1 ui 1 kleine prei 1/2 paprika 1 bouillontablet wat (slag)room wat bloem basilicum (het liefst verse) tijm (of andere groene kruiden) peper
Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 ui
  • 1 kleine prei
  • 1/2 paprika
  • 1 bouillontablet
  • wat slagroom
  • bloem
  • basilicum het liefst verse
  • tijm of andere groene kruiden
  • peper

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons, de ui, de paprika en de prei in stukken.
  • Snijd van de broccoli kleine kroontjes af, schil de stronk en snijd hem in plakjes (bewaar de rest van de broccoli).
  • Fruit de groenten in een pan met een klontje boter en voeg de kruiden toe.
  • Strooi er wat bloem over en roer goed (niet te lang).
  • Voeg 1/2 liter water toe en roer opnieuw.
  • Doe het bouillontablet er bij en laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan een scheut room en peper naar smaak toe en laat de soep nog even pruttelen.