Broccolistamppot met noten

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • zout
  • 750 gram broccoli
  • 4 eetlepel(s) zure room
  • 1 klein ei
  • peper
  • 1 theelepel mosterd
  • worcestershiresaus
  • 100 gram oude kaas
  • 200 gram gemengde noten grof gehakte
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes.
  • Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in ± 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen en de broccoli af.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Stamp de broccoli met de aardappelen fijn.
  • Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje worcestershiresauce, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot.
  • Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch