Broccolistamppotje met kaas

Romig Broccolistamppotje met Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 g broccoli
  • 1 ui
  • Zout naar smaak
  • 300 g belegen kaas
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel grove mosterd

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Was de broccoli en verdeel deze in roosjes.
  • Schil en snipper de ui.
  • Kook de aardappels en ui in een pan met ongeveer 3 1/2 dl water en wat zout gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de plakjes broccolistelen toe en kook nog eens 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en kook alles nog eens 10 minuten tot alles gaar is.
  • Snijd ondertussen de korsten van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Giet het aardappel-ui-broccoli mengsel af boven een kom en pureer alles met een aardappelstamper.
  • Voeg de boter en mosterd toe en meng goed.
  • Voeg indien nodig wat kookvocht toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
  • Schep de kaasblokjes door de stamppot tot ze gesmolten zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past goed bij dit gerecht en zal de romigheid van de kaas en de aardappels mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 375 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Stamppot