Broccolitaart 2

Broccolitaart 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • zout
  • peper
  • 100 gram gezouten pistachenootjes
  • 150 zachte geitenkaas eventueel feta*
  • 4 eieren
  • l slagroom
  • 2 tl tijm
  • 1 blik croissantdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend water
  • in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af
  • en laat ze uitlekken.
  • Pel de pistachenootjes. Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper.
  • Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor.
  • Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm) in en bekleed de vorm
  • met het croissantdeeg.
  • Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch