Broccolitaart met noten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 3 scharreleieren
  • deciliter Room Culinair
  • peper
  • 125 g Slankie 20+ licht pittig bak à 400 g, grof geraspt
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Kook de broccoli in ruim water met zout in ± 6 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in stervorm op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø 30 cm) en bekleed een lage taartvorm (ø 26 cm) ermee.
  • Klop de eieren los met de room en peper en weinig zout naar smaak.
  • Schep de kaas erdoor.
  • Verdeel de broccoli met de noten over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker met een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Cave d’Obernai Pinot blanc, wit, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch