Brood met spiraal van Vadouvan kruiden

Brood met spiraal van Vadouvan kruiden

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 00 gram bloem
  • 300 ml water
  • 1 zakje gedroogde gist is 7 gram
  • 10 gram suiker
  • 9 gram zout
  • 2 theelepel Vadouvan kruiden of naar eigen smaak
  • eventueel
  • wat semolina of wat griesmeel voor de zijkant van het brood

Instructies

  • Roer het gist met de suiker door 50 ml lauw water van ongeveer 20-25 graden in een ruim glas.
  • Laat het een kwartier staan.
  • De gist begint nu flink voor te werken.
  • Kneed het bloem en het zout met de rest van het water en het gistmengsel in ruim een kwartier tot een soepel deeg.
  • Is het deeg iets te droog, voeg dan een klein beetje water toe.
  • Als je van het deeg een bijna doorzichtig vlies kunt trekken, is het klaar.
  • Laat het deeg een uur tochtvrij rijzen. Ik doe zelf altijd een pedaalemmerzak over de schaal.
  • Met bakpapier in je bakblik weet je zeker dat het brood altijd makkelijk uit de vorm komt.
  • Vet je bakblik in. Zelf leg ik altijd nog een strook bakpapier over de breedte van het bakblik.
  • Zo weet ik zeker dat ik het brood altijd zonder problemen uit het blik kan halen.
  • Dit doe ik ook bij een anti-aanbaklaag.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en meng door de helft van het deeg de vadouvan-kruiden.
  • Rol beide degen uit tot een lap die net zo breed is als je cake- of broodblik.
  • Probeer de lappen net zo groot uit te rollen en leg ze op elkaar.
  • Leg de kruidige laag op de gewone brood deeg laag.
  • Om het verbranden van de kruiden te voorkomen, hou ik de kruidige laag graag aan de binnenkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood