Brood met tomatensap, zongedroogde tomaten en rozemarijn

Brood met tomatensap, zongedroogde tomaten en rozemarijn

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 350 ml tomatensap lauwwarm
  • 8-9 gram zout
  • ½ theelepel chili grof of fijn
  • 8 gram suiker
  • 7 gram gedroogde gist 1 zakje
  • 90 gram gedroogde tomaten op olie
  • 2 theelepel olie uit het potje van de gedroogde tomaten
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

  • Kneed van alle ingrediënten een lekker soepel deeg.
  • Dit kun je met een keukenmachine kneden, maar ook met een broodmachine of (heel stoer) op eigen spierkracht.
  • Laat het deeg een uur tochtvrij rijzen, dit kan bijvoorbeeld door een pedaalemmerzak over de bak te bevestigen.
  • De plastic zak houdt de tocht buiten en de warmte en het vocht binnen in de kom.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier of smeer je bakvorm in met boter en minimaal wat bloem.
  • Zelf kies ik graag voor bakpapier, omdat ik dan zeker weet dat het brood goed uit de vorm komt.
  • Druk na een uur het deeg plat en rol het minimaal uit.
  • Vouw de buitenkanten naar binnen en rol het deeg op tot een mooie rol van ongeveer 20 cm breed.
  • Verhuis het deeg naar je bakvorm en laat het brood opnieuw ruim een uur tochtvrij en lekker warm rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Door een schaaltje met water onderin de oven te plaatsen, bak je een iets mooiere korst.
  • Als je het brood in de over plaats, mag de oventemperatuur terug naar 180 graden.
  • Bak het brood in ongeveer 25-28 minuten gaar tot het goud oranje is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood