Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 350 ml tomatensap lauwwarm
- 8-9 gram zout
- ½ theelepel chili grof of fijn
- 8 gram suiker
- 7 gram gedroogde gist 1 zakje
- 90 gram gedroogde tomaten op olie
- 2 theelepel olie uit het potje van de gedroogde tomaten
- 1 takje rozemarijn
Instructies
- Kneed van alle ingrediënten een lekker soepel deeg.
- Dit kun je met een keukenmachine kneden, maar ook met een broodmachine of (heel stoer) op eigen spierkracht.
- Laat het deeg een uur tochtvrij rijzen, dit kan bijvoorbeeld door een pedaalemmerzak over de bak te bevestigen.
- De plastic zak houdt de tocht buiten en de warmte en het vocht binnen in de kom.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier of smeer je bakvorm in met boter en minimaal wat bloem.
- Zelf kies ik graag voor bakpapier, omdat ik dan zeker weet dat het brood goed uit de vorm komt.
- Druk na een uur het deeg plat en rol het minimaal uit.
- Vouw de buitenkanten naar binnen en rol het deeg op tot een mooie rol van ongeveer 20 cm breed.
- Verhuis het deeg naar je bakvorm en laat het brood opnieuw ruim een uur tochtvrij en lekker warm rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Door een schaaltje met water onderin de oven te plaatsen, bak je een iets mooiere korst.
- Als je het brood in de over plaats, mag de oventemperatuur terug naar 180 graden.
- Bak het brood in ongeveer 25-28 minuten gaar tot het goud oranje is.