Broodbakje met krabsalade

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 25 gram kruidenboter
  • 1 blik krab nettogewicht ± 200 gr
  • 1 kleine tomaat
  • 1 lente-uitje of een stukje prei van ± 3 cm
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout
  • peper
  • 2 takjes dille

Instructies

  • Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter.
  • Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed tegen de randen.
  • Snijd het overtollige brood weg.
  • Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de broodbakjes in ± 6 minuten goudbruin.
  • Laat intussen de krab uitlekken.
  • Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
  • kleine blokjes.
  • Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine stukjes.
  • Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin.
  • Garneer met een takje dille.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Salade / Zeevruchten