Broodje Oosterse kipfilet
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram kip
- 200 gram taugé
- 1 ui
- sambal manis
- ijsbergsla
- pide
- eventueel Sambasaus
Voor de marinade:
- arachideolie
- gembersiroop
- ketjap manis
- oestersaus
- chilisaus
- 3 teentjes knoflook
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Maak een marinade van arachideolie, gembersiroop, ketjap, oestersaus (niet teveel!!), chilisaus, sambal en knoflook.
- Doe de kipfilet erin en laat 20 minuten marineren.
- Maak de taugé schoon, was de ijsbergsla en snijd fijn.
- Snijd de pide.
- Verhit olie in de wok en doe de kipfilet zonder de marinade in de wok.
- Als de kip bijna gaar is, voeg de ui toe.
- Daarna de overgebleven marinade toevoegen.
- Bak op het laatst de taugé nog even mee.
- Verdeel de sla over het opengesneden brood en leg hierop de kipfilet met een beetje saus.
- Voor de liefhebbers: doe een scheutje Sambasaus over het broodje.