Broodje steak met avocado en salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 afbak focacciabrood of 4 afbak ciabattabroodjes
  • 8 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 zak rucola à 75 g
  • 30 g boter
  • 3 biefstuk van ± 100 g
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 rijpe avocado in plakjes
  • 1 venkel in dunne partjes

Instructies

  • Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ze open en bestrijk ze met de helft van de mayonaise.
  • Verdeel er wat rucola over.
  • Roer de rest van de mayonaise met 2 eetlepels water los en voeg peper naar smaak toe.
  • Verhit de boter, bestrooi de biefstukken met peper en zout naar smaak en bak ze in de hete boter in ± 5 minuten bruin en rosé.
  • Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel ze met de helft van de avocado over de onderste helften van het brood.
  • Leg de bovenkanten erop en snijd de focaccia’s middendoor.
  • Schep de rest van de avocado met de venkel, de rest van de rucola en de mayonaise door elkaar.
  • Serveer de salade met het brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveertip:

Voeg gehalveerde kerstomaatjes aan de salade toe en garneer hem met grof gesneden korianderblad.

Wijnadvies:

Tanguero, Malbec, Argentinië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees