Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 bruine pistoletjes
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 4 eetlepel pestodressing Italiaans, koelvers
- 4 rundertartaartjes à ca. 100 g
- 1 zakje rundvleeskruiden 10 g
- 3 eetlepel boter of margarine
- 1 bol mozzarella ca 125 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Pistolets afbakken.
- Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden.
- Uien pellen, in ringen snijden.
- Paprika’s mengen met ringen van 1 ui en dressing.
- Tartaartjes vervormen tot langwerpige burgers en kruiden met vleeskruiden.
- In koekenpan boter verhitten.
- Tartaartjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Laatste minuut rest van uienringen meebakken.
- Broodjes doormidden snijden.
- Op elke onderzijde 1 tartaartje leggen.
- Uienringen erover verdelen.
- Mozzarella in plakjes over uienringen verdelen.
- Afdekken met bovenkant broodjes.
- Burgers ca. 4 minuten in oven, tot kaas gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Samen met paprikasalade serveren.