Broodje tartaar met paprikasalade

Broodje tartaar met paprikasalade

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bruine pistoletjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepel pestodressing Italiaans, koelvers
  • 4 rundertartaartjes à ca. 100 g
  • 1 zakje rundvleeskruiden 10 g
  • 3 eetlepel boter of margarine
  • 1 bol mozzarella ca 125 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Pistolets afbakken.
  • Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Uien pellen, in ringen snijden.
  • Paprika’s mengen met ringen van 1 ui en dressing.
  • Tartaartjes vervormen tot langwerpige burgers en kruiden met vleeskruiden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Tartaartjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Laatste minuut rest van uienringen meebakken.
  • Broodjes doormidden snijden.
  • Op elke onderzijde 1 tartaartje leggen.
  • Uienringen erover verdelen.
  • Mozzarella in plakjes over uienringen verdelen.
  • Afdekken met bovenkant broodjes.
  • Burgers ca. 4 minuten in oven, tot kaas gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Samen met paprikasalade serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Rundvlees / Vlees