Brownies 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram hazelnoten
  • 75 gram chocolade
  • 75 gram boter
  • 425 gram suiker
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 1 dl sinaasappelsap versgeperst
  • ¼ liter roomijs
  • slagroom stijfgeslagen
  • kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier of vet hem in.
  • Hak de noten fijn.
  • Smelt de chocolade 1 minuut in de magnetron op vol vermogen en laat afkoelen.
  • Mix de boter, 325 gr suiker, de melk, de eieren, de gesmolten chocolade, de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom door elkaar.
  • Schep het beslag in de vorm en zet die 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is; binnenin mag de koek zacht blijven.
  • Laat de koek afkoelen.
  • Laat voor de karamelsaus de rest van de suiker in een pan met dikke bodem
  • goudbruin kleuren, maar niet te donker, want dan smaakt de karamel bitter.
  • Voeg het sinaasappelsap toe en breng het al roerend aan de kook.
  • Los gestolde stukjes karamel op door te blijven roeren.
  • Laat de saus 2-3 minuten inkoken tot de dikte goed is (ze wordt nog dikker als ze is afgekoeld).
  • Snijd de koek in vierkantjes.
  • Schep het ijs en de slagroom erbij en schenk de saus erover.
  • Bestrooi met een snuf cacao en kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Gebak