Bruin en Volkorenbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g volkorenmeel + 200 g tarwebloem/ 500 g volkorenmix
  • 10 g zout
  • 1 zakje gedroogde gist of 20 g verse gist
  • 250-300 ml lauw water

Instructies

  • Meng de bloem eerst met het zout en dan de gist.
  • Maak een kuiltje en giet er dan een gedeelte van het water in.
  • Meng het deeg tot het elastisch aanvoelt.
  • Voeg eventueel de rest van het water toe om dit te bereiken.
  • Kneed het deeg nu met de hand goed door door het telkens dubbel te vouwen.
  • Doe het deeg terug in de kom en dek het af met folie (of een vochtige theedoek) en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg nogmaals door en vorm een rol van het deeg als men een busbrood wil maken en anders een ronde of ovalen vorm op een bakplaat.
  • Dek weer af en laat nogmaals 30-35 minuten rijzen.
  • Zet in een op 220 graden warme oven gedurende 25 minuten tot het brood goudbruin en hol klinkt als men er tegen tikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch