Bruin stokbrood uit de oven met gegrilde kip
Op zoek naar een eiwitrijke lunch? Maak dan eens een bruin stokbroodje met gegrilde kip klaar. Heel erg lekker en vol met belangrijke eiwitten.
Ingrediënten
- 200 g kip
- 1 bruin stokbrood
- 1 tomaat
- 2 blaadjes ijsbergsla
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) magere yoghurt
- 1 Diverse kaassoorten
- handje pijnboompitten
- chilipeper
- 1 tl kokosolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het stokbrood voor ongeveer 8
- tot 10 minuten. Pers het teentje knoflook en mix het door de magere yoghurt heen.
- Laat dit mengsel even staan.
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie zodat ze lichtbruin worden.
- Laat ze daarna afkoelen op een bord.
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met wat chilipeper.
- Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 6 tot 8 minuten goudbruin.
- Snij de tomaat en ui in stukjes en bak deze kort mee met de kip.
- Haal het stokbroodje uit de oven en laat hem afkoelen voordat je het brood opensnijdt.
- Beleg het brood met wat sla, kaas en schep daarna de kip, tomaat en ui erbovenop.
- Schenk als laatste wat van de yoghurt erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Kies bij kaas altijd voor een 20+ variant. Hier zit veel minder verzadigd vet in dan in andere soorten.
Voedingswaarden
Calories: 672 kcal | koolhydraten: 67 g | Protein: 65 g | Vet: 16 g