Bruine bonensoep met Malheur
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het spek in niet al te kleine blokjes.
- Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
- Plet de knoflookteentjes.
- Pel en snipper de uien.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
- Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen.
- Goed door laten verhitten.
- De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
- Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen.
- de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In grote grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de
- geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.
- Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit
- Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
- Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.