Bruine roergebakken bami

Bruine roergebakken bami

(Voor 4 personen, 5 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookt volkoren spaghetti (gekookt volgens aanwijzingen verpakking )
  • 1 ui heel klein gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dessertlepel trassipasta
  • 1 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel djinten komijnpoeder
  • 1 dessertlepel Greensweet Stevia Brown bruine suiker voor 0 punten
  • 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpuree
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 maggiblokjes verkruimeld, 1 om de spaghetti in te koken en 1 om mee te bakken
  • 2 theelepel becel light
  • 1 eetlepel peterselie gedroogde

Instructies

  • Kook de de spaghetti voor in 1 maggiblokje, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Doe 1 eetlepel van de sojasaus, de djinten (komijnpoeder), de ketoembar (korianderpoeder), de knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje erbij en meng door elkaar.
  • Fruit de ui met de trassi even aan in de becel light. Voeg de tomatenpuree, de gemberpuree en de sambal oelek toe en roerbak mee.
  • Voeg de Greensweet Stevia Brown, de rest van de sojasaus en de ketjap toe en roer goed door elkaar, dat is je boemboe voor de bami.
  • Voeg de voorgekookte spaghetti met de kruiden erin toe en meng alles goed door elkaar. Doe de gedroogde peterselie erbij en roer dit ook door elkaar, Roerbak nog een minuut of 5.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is alleen bami als basis dus als bijgerecht en niet als hoofdgerecht.!
Ik heb de spaghetti gewogen na het koken, van 160 gram ongekookte spaghetti krijg je 400 gram gekookte spaghetti. Dat betekent dat je dus 100 gram gekookte spaghetti per persoon hebt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie