Australische Bruschetta met Lamsvlees en Citroenmayonaise

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke plakken vloerbrood
  • 200 g lamsboutlapjes à la minute
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 25 g waterkers
  • 8 tomaten in reepjes gesneden

Instructies

  • Meng de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de knoflook en wrijf de plakken brood ermee in.
  • Besmeer vervolgens het brood dun met 1 eetlepel olijfolie.
  • Rooster het brood in een grillpan aan beide zijden goudbruin en laat het daarna afkoelen.
  • Bestrijk de lamsboutlapjes aan beide zijden met de citroenolie.
  • Rooster de lamsboutlapjes in de grillpan gedurende 3 minuten, tot ze aan de buitenkant bruin zijn en van binnen rosé zijn.
  • Roer de mayonaise los met de resterende citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg de bruschetta achtereenvolgens met een laagje citroenmayonaise, waterkers, tomatenreepjes en lamsbout.
  • Serveer de bruschetta direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een Australische Shiraz zou uitstekend samengaan met de robuuste smaken van het lamsvlees en de citroenmayonaise in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Voorgerechten
Land van herkomst Australië