Bruschette met rucolakers en avocadosalsa

AllerHande februari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 avocado
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 theelepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 ongesneden vloerbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje rucolakers 20 g

Instructies

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Avocado's schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen.
  • Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven.
  • Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Tomaatjes in reepjes snijden. Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.
  • Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van brood 4 dikke boterhammen snijden.
  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Rest van olie erdoor roeren.
  • Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen en rucolakers erboven van bedje knippen.
  • Avocadosalsa erop scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Voorgerechten
Land van herkomst Italië