Bruschette met rucolakers en avocadosalsa
AllerHande februari 2001
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 2 avocado
- 6 cherrytomaatjes
- 2 theelepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- zeezout
- versgemalen peper
- 1 ongesneden vloerbrood
- 2 teentjes knoflook
- 1 bakje rucolakers 20 g
Instructies
- Sjalotje pellen en snipperen.
- Avocado's schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen.
- Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven.
- Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen.
- Tomaatjes in reepjes snijden. Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.
- Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Van brood 4 dikke boterhammen snijden.
- Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
- Rest van olie erdoor roeren.
- Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
- Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen en rucolakers erboven van bedje knippen.
- Avocadosalsa erop scheppen.