Bruschette tomaat, aubergine en rode ui

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 18 plakken zuurdesem brood
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el platte peterselie
  • 1 el verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rijpe roma tomaten
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 rode uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram pecorino
  • olijfolie extra vergine olijfolie om in te bakken
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

Stap 1: Bruschetta’s

  • Rooster de plakken brood in een grillpan (zonder vet) of met de grillstand van de oven.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de knoflookteentjes doormidden.
  • Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en smeer ze in met de teentjes knoflook.
  • Strooi er nog een klein beetje zeezout over voor de smaak.

Stap 2: Gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
  • Rooster deze plakken om en om in de grillpan.
  • Maak een marinade van de witte wijnazijn, 6
  • el olijfolie extra vergine, de gehakte peterselie en munt en een teentje fijngehakte knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakken aubergine hierin en laat minstens een uur marineren.

Stap 3: Gekarameliseerde rode ui met pecorino

  • Hak de rode ui fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de stukjes ui.
  • Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadjes en suiker toe en bak dit zachtjes voor zo’n 30 minuten.
  • Het mengsel moet daarna een stroperigere, glanzende structuur hebben.
  • Rasp de pecorino fijn en zet dit apart tot gebruik.

Stap 4: Tomaat en basilicum

  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe dit in een schaal en meng dit met 2el olijfolie, de balsamico azijn, gehakte basilicum en wat peper en zout.

Stap 5: Serveren van de bruschetta’s

  • Neem 6 bordjes en leg op ieder bordje 3 sneedjes brood.
  • Schep op 1 bruschetta een eetlepel tomaat/basilicum mengsel, op de 2e bruschetta een plak aubergine en op de 3e bruschetta een eetlepel rode ui mengsel.
  • Strooi over de rode ui nog wat geraspte pecorino.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Italië