Brusselse salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof
  • 1 appels
  • 2 theelepel citroensap
  • 150 g belegen boeren Goudse kaas
  • 2 eetlepel(s) sour crearn
  • zout
  • peper
  • kerrie
  • 1 eetlepel(s) Cognac of Vieux

Instructies

  • Snijd het gewassen lof in dunne reepjes en de appel in blokjes.
  • Besprenkel lof en appel met het citroensap.
  • Snijd de kaas in kleine driehoekjes.
  • Maak een sausje van soul cream, zout, peper, kerrie en Cognac of Vieux.
  • Schep lof, appel en kaas luchtig door het sausje.
  • Witlof en appelen vormen een goede combinatie in een salade, maar de smaak is zonder toevoegingen wat flauw,
  • De pikante toevoeging van belegen boeren Goudse en het gebruik van kerrie en Cognac in de saus maken deze Brusselse salade tot een pittig lunchgerecht.
  • Geef er geroosterd brood bij of stokbrood, dat even in de oven is opgewarmd.
  • Het is niet beslist noodzakelijk om Cognac of Vieux in het sausje te verwerken.
  • Ook zonder deze toevoeging smaakt deze Brusselse salade uitstekend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch