Buideltjes van Chinese kool

Buideltjes van Chinese kool

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk Chinese kool
  • 1 bosje bieslook
  • 2 uien
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepel geraspte mierikswortel
  • 100 g licht belegen peperkaas of Goudse kaas
  • 30 g boter
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 400 g gepelde tomaten
  • enkele druppels tabasco
  • versgemalen peper

Instructies

  • Maak de bladeren van de Chinese kool los, was ze en blancheer ze circa 4 minuten in kokend water met zout.
  • Giet niet af, maar schep de balderen met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Bewaar het kookvocht.
  • Was het bieslook en dompel het kort in het hete water.
  • Snipper de gepelde uien.
  • Doe de helft in een kom.
  • Kneed met het gehakt, het ei, de mierikswortel en zout en peper tot een samenhangend geheel.
  • Meng de geraspte kaas door het gekat en vorm hiervan balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
  • Verpak de balletjes een voor een in een blad Chinese kool en bind de buideltjes met een spriet bieslook dicht.
  • Breng het kookvocht van de koolbladeren weer aan de kook en laat de buideltjes daarin in circa 15 minuten gaar worden.
  • Verhit de boter voor de saus in een steelpan en laat daarin de resterende uisnippers fruiten.
  • Voeg de doperwtjes en de fijngedrukte tomaten toe en laat 6 tot 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en tabasco.
  • Neem de buideltjes voorzichtig uit het kookvocht, laat ze goed uitlekken en serveer ze met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rundvlees