Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 stuk Chinese kool
- 1 bosje bieslook
- 2 uien
- 400 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 theelepel geraspte mierikswortel
- 100 g licht belegen peperkaas of Goudse kaas
- 30 g boter
- 100 g diepvriesdoperwten
- 400 g gepelde tomaten
- enkele druppels tabasco
- versgemalen peper
Instructies
- Maak de bladeren van de Chinese kool los, was ze en blancheer ze circa 4 minuten in kokend water met zout.
- Giet niet af, maar schep de balderen met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en dep ze droog.
- Bewaar het kookvocht.
- Was het bieslook en dompel het kort in het hete water.
- Snipper de gepelde uien.
- Doe de helft in een kom.
- Kneed met het gehakt, het ei, de mierikswortel en zout en peper tot een samenhangend geheel.
- Meng de geraspte kaas door het gekat en vorm hiervan balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
- Verpak de balletjes een voor een in een blad Chinese kool en bind de buideltjes met een spriet bieslook dicht.
- Breng het kookvocht van de koolbladeren weer aan de kook en laat de buideltjes daarin in circa 15 minuten gaar worden.
- Verhit de boter voor de saus in een steelpan en laat daarin de resterende uisnippers fruiten.
- Voeg de doperwtjes en de fijngedrukte tomaten toe en laat 6 tot 8 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met zout en tabasco.
- Neem de buideltjes voorzichtig uit het kookvocht, laat ze goed uitlekken en serveer ze met de saus.