Cajun haringsalade met garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 aardappels gekookte
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel Cajunkruiden
  • 2 eetlepel(s) yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte
  • 3 haringen gefileerde nieuwe
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 friséebladeren

Instructies

  • Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en ontvel ze, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukjes.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt en cajunkruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer er de bieslook door.
  • Schep de tomaat, paprika en aardappel voorzichtig door de saus.
  • Zet dit ± 30 minuten in de koelkast.
  • Snijd de haringen in kleine blokjes en schep die met de garnalen kort voor het opdienen door de salade.
  • Scheur de frisée in stukken en verdeel die over 4 borden.
  • Schep de salade erop.
  • Garneer eventueel met een tomaatroosje.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten