Cake met pruimen en amandelen
Ingrediënten
- 7 rode pruimen
- 5 bolletjes stemgember
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 150 gram boerencakemeel
- 50 gram geschaafde amandelen
- 4 eetlepels gemberjam
Instructies
- Was de pruimen en droog ze met keukenpapier af.
- Snijd ze in vieren en verwijder de pitten.
- Snijd de bolletjes gember in dunne plakjes.
- Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier.
- Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig, voeg de eieren en het cakemeel toe en klop het 4 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een egaal beslag.
- Vul het bakblik met het beslag, verdeel er de geschaafde amandelen, de pruimen en de gember over en bak de cake in een op 160°C voorverwarmde oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.
- Verwarm de jam en bestrijk de nog warme cake hiermee.
- Laat de cake afkoelen en snijd hem in stukjes.