Cakejes

Porties: 20 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak zelfrijzend cakemeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 3-4 eieren
  • eventueel aroma of vanillesuiker
  • 1 pakje papieren cakevormpjes

Instructies

  • Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de boter in kleinere stukjes, doe deze samen met 200 gr bloem, de suiker en de eieren in een kom en mix dit zeer goed door elkaar, tot de klonten weg zijn.
  • Voeg hierna eventueel aroma of vanillesuiker toe.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe het cakedeeg met behulp van een eetlepel in de papieren vormpjes (maak ze 1/3 tot half vol).
  • Zet de gevulde vormpjes in de oven en laat de cakejes in ± 30 minuten gaar worden (ze moeten vanboven geelbruin zijn).
  • Tip: Smelt in een pannetje op laag vuur ± 2 repen pure chocolade en dompel de cakes op de kop in de chocoladesaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake