Frambozen-Hazelnoot Cakerol

Geniet van deze heerlijke frambozen-hazelnoot cakerol als verrukkelijk dessert!
Porties: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 75 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 225 g pot hazelnootpasta crunchy
  • 150 g verse frambozen of ontdooide frambozen
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Splits voorzichtig de eieren; er mag geen spatje dooier in het eiwit terechtkomen.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten met 75 g suiker met een mixer tot stijve pieken.
  • Spoel de gardes schoon en mix de dooiers met 25 g suiker tot een dikke, witte crème.
  • Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de dooiercrème.
  • Zeef de bloem en maïzena boven het eiermengsel en spatel voorzichtig door tot een biscuitbeslag.
  • Giet het beslag op een bakplaat en strijk het glad met een spatel.
  • Bak de biscuitdeeg in het midden van de oven gedurende ca.
  • 20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven, leg een schone theedoek erop en keer het geheel voorzichtig om.
  • Verwijder de bakplaat en het bakpapier.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg volledig met hazelnootpasta en verdeel de frambozen erover.
  • Rol het nog warme deeg met behulp van de theedoek direct op (anders wordt het te hard en breekt het).
  • Bestrooi de gebakrol met poedersuiker en laat afkoelen alvorens in plakken te snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze cakerol met frambozen en hazelnootpasta gaat goed samen met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco. De frisse bubbels snijden mooi door de rijke smaak van de cakerol en versterken de fruitige tonen van de frambozen.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 24 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Dessert / Gebak