Canestrini di tagliolini
Ingrediënten
- 150 gram champignons bij voorkeur boleten
- 20 gram boter
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 verkruimeld bouillonblokje
- 2 dl room
- 1 bosje peterselie gehakte
- 250 gram tagliolini pasta met verse eieren
- 12 plakken Parmaham
- 12 takjes bieslook
Instructies
- Laat de champignons in een koekenpan in de boter smoren, voeg de olie en het knoflookteentje toe en laat enkele minuten sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.
- Laat intussen het bouillonblokje in een beetje water smelten, doe er de paddestoelen bij en laat ± 15 minuten stoven.
- Kook intussen de tagliolini al dente.
- Voeg tot slot de room en de peterselie bij de champignons en meng de saus voorzichtig door de pasta.
- Bestrijk de plakjes Parmaham met dit mengsel en maak er 6 rolletjes van (2 plakken ham per rolletje).
- Knoop de uiteinden met een takje bieslook dicht.
- Plaats de rolletjes enkele minuten in een warme oven van 200°C en dien ze warm op.