Canestrini di tagliolini

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram champignons bij voorkeur boleten
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
  • 2 dl room
  • 1 bosje peterselie gehakte
  • 250 gram tagliolini pasta met verse eieren
  • 12 plakken Parmaham
  • 12 takjes bieslook

Instructies

  • Laat de champignons in een koekenpan in de boter smoren, voeg de olie en het knoflookteentje toe en laat enkele minuten sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.
  • Laat intussen het bouillonblokje in een beetje water smelten, doe er de paddestoelen bij en laat ± 15 minuten stoven.
  • Kook intussen de tagliolini al dente.
  • Voeg tot slot de room en de peterselie bij de champignons en meng de saus voorzichtig door de pasta.
  • Bestrijk de plakjes Parmaham met dit mengsel en maak er 6 rolletjes van (2 plakken ham per rolletje).
  • Knoop de uiteinden met een takje bieslook dicht.
  • Plaats de rolletjes enkele minuten in een warme oven van 200°C en dien ze warm op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Voorgerechten
Land van herkomst Italië