Capellini met mosselen en prei in een groene kruidensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de mosselen:

  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 5 takjes selderij
  • boter
  • peper zout
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen

Voor de pasta en de saus:

  • 2 preien
  • boter
  • peper zout, nootmuskaat
  • 500 gram capellini zeer fijne spaghetti
  • 4 dl mosselkookvocht
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 dl room
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • ½ eetlepel bieslook
  • ½ eetlepel gehakte kervel
  • ½ eetlepel basilicumsnippers
  • 100 gram gemalen gruyèrekaas

Instructies

  • Bereid de mosselen, haal ze uit de schelpen en houd ze in het gezeefde kookvocht warm.
  • Maak de prei schoon, spoel hem onder stromend water en snijd de prei in de richting van de vezels in lange reepjes van 2 mm dik en 5-6 cm lang (juliënne).
  • Stoof de preireepjes kort in een klontje boter en kruid ze met wat nootmuskaat.
  • Kook de capellini in 3-4 minuten al dente in gezouten water met een klontje boter, giet ze over in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Voeg de capellini bij de gestoofde preijuliënne en meng voorzichtig door elkaar.
  • Kruid met peper en zout en houd warm.
  • Laat 4 dl mosselkookvocht en 1 dl droge witte wijn tot de helft inkoken.
  • Voeg 4 dl room toe en laat tot sausdikte inkoken.
  • Voeg de gehakte groene kruiden toe en laat de saus niet meer koken.
  • Roer een klontje boter door de saus en kruid af.
  • Warm de mosselen even in hun kookvocht op en laat ze uitlekken.
  • Schik de prei-capellini centraal in een diep bord en schik de mosselen rond de capellini.
  • Schep hier en daar wat saus over de mosselen en garneer met een takje groen.
  • Strooi er wat gemalen kaas over.
  • Serveer de resterende mosselen, capellini, kaas en saus in een tweede bediening.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië