Cappuccino/cacao cake
Deze cake hebben mijn zoon en ik op basis van een standaard cake recept (we hebben geen cakemeel gebruikt) en zelf instand cappuccino en cacaopoeder toegevoegd als extra smaakmakers
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- Zakje vanillesuiker
- Zakje bakpoeder
- 200 gram ongezouten roomboter
- 5 eieren
- 200 gram patentbloem
- Snufje zout
- Zakje instant cappuccino koffie
- 4 eetlepel(s) cacaopoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Zorg dat je cakeblik goed is ingevet
- Doe de suiker in een grote mengkom
- Doe de vanillesuiker
- En het bakpoeder erbij
- Doe de ongezouten roomboter op kamertemperatuur in kleinere blokjes erbij
- Start te mixen met een mixer in de hoogste stand
- Doe al mixend stuk voor stuk de eieren erbij
- Tot een mooie gladde massa ontstaat
- Doe het snufje zout erbij
- Blijf mixen in de hoogste stand
- Voeg al mixend de bloem in beetjes erdoor
- Blijf nog 3 minuten door mixen
- Voeg de instant cappuccino koffie toe
- En de cacaopoeder
- Het geheel nog goed mixen totdat een mooi egaal geleurd geheel is geworden
- Doe het beslag in het cakeblik
- Plaats dit 60 minuten in de voorverwarmde oven
- Prik na 60 minuten in de cake
- Wanneer de prikker droog uit de cake komt en er geen deeg aan plakt is je cake gaar
- Haal hem dan uit de oven
- Laat hem 10 minuten afkoelen in het blik
- Stort hem daarna op een plank en laat hem verder afkoelen
- Bewaar de aamgesneden cake in aluminiumfolie
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaakmakers van de cake samen met mijn jongste zoon Ruben bedacht en de cake samen gemaakt. Handig en vooral ook gezellig om samen te doen